Ebzárlat

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy 2021. október 4. - október 24. közötti időszakban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egész területén ebzárlat és legeltetési tilalom van hatályban.

 

A vonatkozó felhívás ide kattintva elérhető.

Tisztelt Álláskereső!

A kormány által indított gazdaságvédelmi akcióterv munkahelyteremtési intézkedéseihez a Magyar Honvédség is csatlakozott. A honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója, így számunkra egyértelmű volt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben szerepet vállaljunk, akár több ezer fő foglalkoztatásával. Ennek eredményeként egy új, speciális önkéntes területvédelmi tartalékos (SÖTT) katonai szolgálati forma bevezetésére került sor.
A szolgálati forma a munkahelyüket elveszítő, elhelyezkedni szándékozó, 18. életévüket betöltött, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgároknak kíván segíteni. Több mint ezer fő csatlakozott már a programhoz, de továbbra is nagy az érdeklődés, köszönhetően a közeli munkalehetőségnek, a határozott idejű munkavégzésnek. A kormány támogatásával a honvédség 2021-ben is stabil kereseti lehetőséget nyújt azoknak az állampolgároknak, akik elvesztették munkahelyüket és csatlakoznának. A speciális tartalékos szolgálat lehetőséget nyújt a jelentkezőknek, hogy hat hónapon keresztül képezhessék magukat, szert tegyenek honvédelmi ismeretekre és emellé anyagi támogatásban részesüljenek.

A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet és egy egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton való megfelelés. A felvételt nyert katonák három ciklusban végzik hat hónapos kiképzésüket, amely alapkiképzésből, általános lövész kiképzésből és szakkiképzésből áll. Ez idő alatt bruttó 167.400 forintos illetményt, utazási költségtérítést, ruházati ellátást és étkezést kapnak. A foglalkozások heti 40 órás elfoglaltságot jelentenek. A szolgálat vállalása további 6 hónapra meghosszabbítható, de ha valaki úgy dönt, hogy visszatér a civil életbe, azt bármikor, hátrányos következmények nélkül megteheti. Ha viszont megtetszik ez a hivatás, akkor lehetőség van az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) vagy az önkéntes műveleti tartalékos (ÖMT) szolgálati formát választani, illetve a jelentkezők dönthetnek úgy is, hogy pályájukat szerződéses katonaként folytatják, amennyiben megfelnek az ehhez szükséges fizikai, pszichikai és egészségügyi feltételeknek.

A Magyar Honvédség mindenki számára életre szóló karrierlehetőséget és kiszámítható életpályát biztosít, hiszen a klasszikus katonai feladatok mellett, szinte valamennyi civil szakma képviselőit tudjuk foglalkoztatni. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse fel toborzóirodánkat Nyíregyházán, a Dózsa György út 29. szám alatt ügyfélfogadási időben, amely az alábbiak szerint alakul:

Hétfő - csütörtök: 8:00 – 15:30
Péntek: 8:00 – 12:00

Elérhetőség:
 szabolcs.toborzo@mil.hu
 + 36 (42) 501-030
 www.iranyasereg.hu

Március 15.


A Magyar Országgyűlés 1991-es határozata értelmében március 15-e az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja és a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepe. Ezen a napon osztják ki a Kossuth- és Széchenyi-díjakat.Az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete ez a nap, amelynek célja a függetlenség kivívása és az alkotmányos berendezkedés megteremtése volt. 1848 első hónapjaiban Európa számos városában forradalmak törtek ki. Ez kedvező körülményeket teremtett ahhoz, hogy a magyarországi reformelképzelések törvényes úton megvalósuljanak.

A forradalmat indító március 15-e jelkép lett: a kivívott szabadság megőrzésének és az elvesztett szabadság visszaszerzésének szimbóluma. A magyarság 1860 óta nemzeti ünnepének tekinti ezt a napot, függetlenül attól, hogyan vélekedett erről a mindenkori államhatalom.
1848-ban ezen a napon nyomtatták a magyar sajtó első szabad termékeit, a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt. 1990 óta ez a napot a magyar sajtó napjaként is ünnepeljük.

Petőfi Sándor:
"Nagyapáink, / Míg egy század elhaladt, / Nem tevének annyit mint mink / Huszonnégy óra alatt.”

Emlékezzünk Hőseinkre tisztelettel és szeretettel.

Ujvári Judit
polgármester

Gyermekétkeztetés

Kedves Gulácsiak!
2021. március 09-től, keddtől a gyermekétkeztetésben részt vevők az ebédet a Művelődési Ház oldalsó bejáratanál vehetik át hétfőtől-péntekig, munkanapokon 12-13 között.
Az átvételkor maszkot szíveskedjenek viselni.
 
Tisztelettel és köszönettel:
Ujvári Judit
polgármester

Önkormányzati tájékoztató

Kedves Gulácsiak!

A kormány döntése alapján a hivatalban 2021. március 8. és 2021. március 22. között home office módon végezzük feladatainkat.

Az alábbi elérhetőségeken kereshetik munkatársaimat:

Szociális ügyek:
Józsa László +36709317107

Pénzügy,egyéb ügyek:
Kovács Józsefné
+36306869820

Minden más esetben:
Ujvári Judit
+36303657912

A munkatársaim a telefonos megbeszélést követően elkészítik a szükséges iratokat, amelyet eljuttatunk az Önök lakcímére.
Fentieken túl tájékoztatom Önöket,hogy az óvodás és iskolás gyermekek részére az ebédet a hétfői napon kiszállítjuk a lakcímre.
A kiszállításkor arról is tájékoztatjuk Önöket, hogy a továbbiakban hogyan oldjuk meg az étkeztetést.

Bármilyen kérdés, kérés esetén kérem, forduljanak hozzánk bizalommal.
Vigyázzanak Magukra és a családjukra, jó egészséget kívánok Mindannyiuk számára.

Tisztelettel:
Ujvári Judit
polgármester
1


Közlemény

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr a Koronavírus által veszélyeztetett otthonukban élő fogyatékos személyek ellátásával
kapcsolatban intézkedési tervet írt alá.


Ennek értelmében az önkormányzatok feladata a területükön élő fogyatékossággal élők segítése, ellátása. 
Ehhez nyújt segítséget a Nyíregyházi Információs és Koordinációs Pont , mellékeljük szolgáltatásaikat. 

A miniszteri intézkedési tervet változatlan formában mellékeljük. 

A részletekről érdeklődjön önkormányzatunk telefonos elérhetőségén.

Tisztelt Lakosság!

Az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló, 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2. §-a alapján a gulácsi óvodában 2020. március 16-tól (hétfőtől) kezdődően, határozatlan időre rendkívüli szünetet rendelek el.
Az óvodában ügyeletet tartanak azon gyermekek részére,akiknek a szülei dolgoznak és nem tudják gyermekük felügyeletét megoldani.
A gyermeket az ajtóban átveszik,az öltöztetést a dajkák oldják meg. Délután felöltözve adják át a gyermeket a szülőnek.
Az óvodában az ott dolgozókon és a gyermekeken kívül más nem tartózkodhat.

Értesítem a szülőket, hogy az óvodások és általános iskolások részére a napi egyszeri étkeztetést az önkormányzat 2020.03.17-től névreszóló ételhordóval,házhozszállítással biztosítja.

Az önkormányzatnál az ügyfélfogadási idő 8.00-09.00 közötti időszakra korlátozódik.

Belépéskor - munkatársaink segítségével - kézfertőtlenítésre kerül sor, ebben kérjük szíves közreműködésüket!
A hivatalba csak egyesével lehet bemenni ügyet intézni.

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy mindannyiunk érdekében az elkövetkező időszakban csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen a hivatalt, ügyeik intézésére használják a telefonos 0645/708-632 és az elektronikus kapcsolattartási (email: polgarmesterihivatalgulacs@gmail.com) lehetőségeket!

Fontosabb elérhetőségek:
Ujvári Judit
polgármester

Email: ujvarigulacspm@gmail.com

dr. Kozák Krisztián jegyző
Email: jegyzo@tarpa.eu
Általános elérhetőség: polgarmesterihivatalgulacs@gmail.com

Számos területen már bevezetésre került az elektronikus ügyintézés (pl: iparűzési adó), így most ezen kapcsolattartási módok fokozott igénybevételét kérjük ügyfeleinktől.

A Gondozási Központban az idősek nappali ellátását biztosító szolgáltatás a veszélyeztetett korosztály védelme érdekében március 16-tól felfüggesztésre kerül.
A gondozók csak a napi bevásárlásban, a gyógyszerbeszerzésben és az ebédszállításban nyújtanak segítséget időseink részére a házi segítségnyújtás keretében.Az egyéb munkálatok-takarítás,mosogatás,stb-mostantól -legalább 14 napig-nem kerülnek elvégzésre.
Településünkön sok idős ember él,az ő védelmük nagyon fontos,hiszen ők a legveszélyeztetebb személyek.

Kérjük tegyenek eleget mindazon higiénés szabályoknak, amelyekre minden lehetséges csatornán keresztül folyamatosan hangzanak el a felhívások. Ezek fokozottan fontosak, ha közösségbe megyünk.

Ha valaki influenzaszerű tüneteket észlel magán (láz, köhögés, légzési nehézségek) telefonon keresztül értesítse háziorvosát, aki megteszi a további szükséges intézkedéseket.

Bővebb információ: koronavirus.gov.hu.

Információs vonalak: 06-80/277-455, 06-80/277-456.

E-mail: koronavirus@bm.gov.hu.

Kérem megértésüket és a fentiek betartásában szíves közreműködésüket.
Bármilyen kérdés,kérés esetén állok rendelkezésükre.
Tisztelettel:

Ujvári Judit
polgármester

Gulács község hivatalos honlapja

Ismerje meg Ön is falunkat
ahol minden lakos szeretettel fogadja az idelátogatókat.


Turizmus

Tekintse meg településünk
helyi értékeit.


Galéria

Képek a településünkről,
hétköznapjainkról.


Önkormányzatunk

Ismerkedjen meg
önkormányzatunkkal.